Policajac autom u avion i helikopter

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Joso Maruna (33) sinoc je nadomak zadarskog aerodroma izgubio kontrolu nad vozilom, izletio s ceste i napravio pravi darmar udarivši svojim autom u avion na pisti, a potom i u helikopter koji je bio neposredno uz njega. U bizarnoj nesreci, srecom, nije bilo ozlijedenih.

Cinjenica da je Maruna policajac Prve policijske postaje u Zadru te da je zakonski bio pod utjecajem alkohola, koncentracijom od 0,23 promila. Sve se dogodilo oko 23 sata kada je, krecuci se iz pravca Zemunika prema Zadru, zbog velike brzine u zavoju izgubio kontrolu nad automobilom; potom je - poput junaka akcijskih filmova - najprije autom udario u zaštitnu metalnu ogradu Zracne luke Zadar, probio ju te izletio na asfaltiranu površinu aerodroma. Nastavio je punom brzinom voziti pokosivši pred sobom "cessnu" koja je stajala na pisti. Mali avion je gurao desetak metara pred sobom, a policajcev auto se na koncu zaustavio udarcem u helikopter, parkiran nekoliko metara dalje.



No, tu akciji policajca nije kraj. Umjesto da izade iz automobila, Maruna se okrenuo na pisti i kroz rupu u zaštitnoj ogradi, koju je malo prije probio, pobjegao s mjesta nesrece, i to na ocigled kolega iz policijske patrole koji tamo imaju 24-satno dežurstvo. Medutim, sve mu je to bilo uzalud jer su njegove kolege alarmirale sve lokalne policijske ophodnje, i ne samo one, koje su se dale u potjeru. Oko 4 sata ujutro nestašni Maruna uhvacen je na cesti u mjestu Galovac.

Kako doznajemo iz PU zadarske, iako je u trenucima nesrece bio izvan službe, slijedi mu prijava Disciplinskom sudu u Splitu. Protiv njega ce biti podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Podijeli: Facebook Twiter