Poletjelo tek desetak balona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vesele i šarene ulicne zabavljace te brojne glazbenike u nedjelju je ugostila svijecama i feralima osvijetljena te dupkom puna fažanska riva. Bila je to treca fešta pod nazivom "Zvizde, svice i ferali", koja je u Fažanu privukla veliki broj posjetitelja željnih dobre zabave.

Duž rive i u staroj jezgri ulicni zabavljaci iz pulske udruge Carobnjakov šešir izmamili su osmijeh mnogim klincima, ali i odraslima. Klaunovi su zabavljali djecu izradujuci likove od balona, a pantomimicar prolaznike oponašajuci njihov hod. Na Župnom trgu predstavili su se žongleri i zabavljaci koji su publiku zadivili trikovima koristeci se raznim spravama, a smotani je klaun izvodio nespretne akrobacije s bakljama i balonima. Pritom su mu u ludorijama asistirali i gledatelji. Na rivi je klaun na štulama posjetitelje špricao pištoljem na vodu te je pjevao i plesao s njima. Neizostavni je bio i hodajuci orkestar "Cigo man band", poznat po tome što pjeva i svira cak trinaest instrumenata - istovremeno. Ispred glavne pozornice kod crkve sv. Kuzme i Damjana svoje su vještine pokazali mladi savitljivi breakdanceri iz pulskog studija AB Original.

Prekrasan su ugodaj stvorile svijece i baklje na rivi, a mnogi su krenuli u romanticnu šetnju duž bakljama osvijetljene dige dok je crkvu i okolne zgrade obasjavao light show s raznim bojama.

Organizatori, fažanska Turisticka zajednica i Mirko Mocko iz Rock Caffea, koji je financirao balone, posjetiteljima su podijelili 750 od tisucu predvidenih balona punjenih helijem, koje su u 23 sata trebali pustiti u zrak s trga ispred crkve. Naime, baloni s helijem mogu dugo letjeti i prevaliti i do tisucu kilometara, a organizatori su se nadali da ce se oni koji balone nadu - javiti. No, posjetitelji ocigledno nisu shvatili svrhu ove akcije pa je u 23 sata poletjelo tek desetak balona, dok je vecina ipak zadržala svoje balone.


Podijeli: Facebook Twiter