Polemikama do usvajanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko vijece Rovinja je u drugom citanju usvojilo proracun za iducu godinu u iznosu od 122,8 milijuna kuna, 3,1 milijun više od prvog citanja. Gradonacelnik Giovanni Sponza prihvatio je prijedlog gradskog Odjela za izgradnju objekata o uvrštenju u proracun izgradnje ulaza i prometnice za novu stanicu za tehnicki pregled na Monfiorenzu, u iznosu od 2,89 milijuna kuna.

Na prijedlog HDZ-ova Gracijana Svica, u proracun je uvršteno 100 tisuca kuna za poticanje obrtništva i malog poduzetništva, a prihvacen je i prijedlog IDS-ova Alda Radovana da se za Podrucnu vatrogasnu zajednicu umjesto 750 osigura 900 tisuca kuna. Ta ce se sredstva namaknuti iz komunalnog doprinosa i ugovorenih obaveza investitora stanice za tehnicki pregled i boravišne pristojbe.

Usvajanju proracuna, koji nisu podržali vijecnik SDP-a Vinko Bujovac i nezavisni Bruno Poropat, a uzdržao se Raoul Privileggio iz Ladonje, prethodila je polemicna rasprava. Bujovac je ustvrdio da je proracun prenapuhan i da ce brzo uslijediti rebalans, zbog cega SDP nije ni davao amandmane. Po njemu, sramotnu odluku o 10-postotnom smanjenju placa djelatnika gradske uprave, ustanova i poduzeca trebalo bi ukinuti.

Poropat je rekao da ce smanjivanje placa destimulirati zaposlene i nece doprinijeti ucinkovitosti javnog sektora, dok je proracun bez razvojnih programa nazvao krahom.


Podijeli: Facebook Twiter