Pole position Vettelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac Red Bulla Nijemac Sebastian Vettel izborio je najbolju startnu poziciju uoci Velike nagrade Japana koja je na rasporedu u nedjelju rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Kvalifikacije su bile prekidane tri puta nakon nezgoda i pet vozaca nije uspjelo ostvariti vrijeme u nekom od dijelova kvalifikacija.

I ovu je kvalifikaciju obilježila jedna veca nezgoda. Nijemac Timo Glock, vozac Toyote, zabio se u gumenu barikadu u zadnjem dijelu. Lakše je ozlijedio nogu i odvezen je u bolnicu. Španjolac Jaime Alguersuari (Force India) takoder je imao nezgodu, ali je prošao neozlijeden. Sa staze su izletjeli Sebastian Buemi (Toro Rosso), i to dvaput, i Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes). Vozac Red Bulla Mark Webber, koji je imao nezgodu na slobodnom treningu ujutro, nije mogao sudjelovati u kvalifikacijama jer je njegov bolid trebalo popraviti.

No i nakon kvalifikacijskog treninga je bilo uzbudljivo jer su petorica vozaca kažnjena pet mjesta slabijim pozicijama na startu. Rijec je o vodecem dvojcu u poretku Jensonu Buttonu i Rubensu Barrichellu, koji ce startati kao 12. i 10., te o Fernandu Alonsu, Adrianu Sutilu i Sebestianu Buemiju. Buemi je kažnjen zbog vožnje oštecenim bolidom nakon izlijetanja, a preostala cetvorica zbog toga što nisu usporila kada su izvješene žute zastave. Prva trojica na kvalfikacijskom treningu nisu kažnjena, a Vettel je imao najbrže vrijeme. Iza njega je bio Talijan Jarno Trulli u Toyoti, dok je treci vozac McLaren-Mercedesa Britanac Lewis Hamilton.

Startne pozicije Velike nagrade Japana, prvi red: Sebastian Vettel (Njem, Red Bull) i Jarno Trulli (Ita, Toyota), drugi red: Lewis Hamilton (VBr, McLaren-Mercedes) i Nick Heidfeld (Njem, BMW-Sauber), treci red: Kimi Raikkonen (Fin, Ferrari) i Heikki Kovalainen (Fin, McLaren-Mercedes), cetvrti red: Nico Rosberg (Njem, Williams) i Robert Kubica (Polj, BMW-Sauber), peti red: Adrian Sutil (Njem, Force India) i Rubens Barrichello (Bra, Brawn GP).


Podijeli: Facebook Twiter