Polaroidi Lare Ušić

Jedna od polaroid fotografija Lare Ušić
Jedna od polaroid fotografija Lare Ušić

U galeriji Anex Multimedijalnog centra Luka otvorena je izložba Lare Ušić "Polaroidi/Polaroids", u organizaciji HDLU-a Istre.

Te se fotografije prikazuju, odnosno strukturiraju kao nizovi, serije različitih prizora, a donose imenovana ili neimenovana, poznata, prepoznatljiva, nepoznata ili anonimna mjesta.

Kako je napisala povjesničarka umjetnosti Branka Benčić za popratni katalog "uz nekoliko eksperimenata i grešaka, dominiraju radovi koji čine osnovu izložbe, a povezujemo ih s gradovima u kojima je umjetnica boravila – tu su Trst, Pula, Peking, njihovi kulturni i socijalni konteksti, uobičajeni cityscape i značenja koja proizvode. Nesavršenost slike polaroida, njegov šarm, zadani mali format, uz brzinu i čaroliju kojom se slika pojavljuje i čini vidljivim proces izranjanja prizora, od polaroida su stvorili ikonu kulture".

U tim uradcima autorica bilježi prizore iz neposrednog okoliša, različitih gradova, fragmente urbanih prostora.

Lara Ušić rođena je u Puli 1971. godine. Diplomirala je slikarstvo na Accademia di belle arti u Veneciji 1999. godine. Samostalno izlagala u Puli, Trstu, Beču, Sežani te na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU-a Istre od 2001. g. Živi i radi u Trstu. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter