Polanski predstavio reklamni spot za Pradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francusko-poljski redatelj Roman Polanski predstavio je u ponedjeljak u Cannesu, uoci prikazivanja nove verzije svog filma Tess (s Nastassjom Kinski), svoj najnoviji uradak - reklamni spot za talijansku modnu kucu Pradu specijaliziranu za luksuzne proizvode.

U spotu pod nazivom "Terapija" nastupaju britanski glumci Ben Kingsley i Helena Bonham Carter koji tumace likove psihijatra i njegove bogate klijentice koja nosi Pradu. Lik kojeg tumaci Kingsley brzo gubi zanimanje za klijenticu i usmjerava pažnju na njezinu bundu.

"To je neka vrsta antireklame", rekao je Polanski kroz smijeh, nakon kratke projekcije i objasnio kako je htio pokazati svijetu da može napraviti i kratkometražni film.

Na otvorenju festivala prikazan je dokumentarac "Roman Polanski - filmsko sjecanje" u kojemu se 78-godišnji redatelj osvrce na glavne dogadaje svog burnog života.

Polanski, kojega americki sud goni zbog održavanja spolnih odnosa s trinaestogodišnjom djevojcicom 1977., uhicen je 2009. u Švicarskoj na temelju medunarodne tjeralice. Na slobodu je pušten u srpnju 2010. pošto je Švicarska odbila izruciti ga SAD-u. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter