Polancec razmišlja o izlasku iz HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polancec namjerava se ispisati iz HDZ-a ako stranacki Visoki casni sud uskoro ne okonca stegovni postupak protiv njega. O Polancecovoj namjeri da istupi iz stranke, u koju se uclanio nakon što se HDZ 2003. godine vratio na vlast, doznali smo od osoba bliskih tom najviše rangiranom državnom dužnosniku koji se našao u zatvoru.

- To sve vec predugo traje, Polancec više nema strpljenja i zato je odlucio da ce sam izaci iz HDZ-a ako mu ubrzo ne kažu što ce s njim, rekao nam je naš sugovornik.

Cim je Polancec 30. ožujka pritvoren zbog afere Podravka, Predsjedništvo HDZ-a suspendiralo ga je sa svih stranackih dužnosti zbog «nanošenja štete ugledu HDZ-a». Polancec je u tom trenutku bio clan Predsjedništva HDZ-a i njegovo ime je na web stranici stranke odmah maknuto iz sastava tog tijela. No, Polancecu su suspenzijom zamrznuta i sva prava i obaveze što ih ima clan HDZ-a što, kako doznajemo, njega najviše pogada.

Predsjedništvo HDZ-a cijeli je predmet poslalo Visokom casnom sudu što mu predsjedava Florijan Boras, ali postupak traje vec mjesecima.

Buduci da je Polancec pred istražnim povjerenstvom iznosio da su svi u vrhu stranke znali što on pregovara s MOL-om, a ustvrdio je i da su ga «braca kao Josipa prodala u roblje», jasno aludirajuci na svoje stranacke kolege, zanimalo nas je može li taj njegov istup Predsjedništvo HDZ-a ocijeniti kao štetu ugledu stranke.

- Ne mogu prejudicirati što ce uciniti Predsjedništvo, ali jasno je da ono može odluciti da je nanesena šteta HDZ-u. HDZ ni u kojem slucaju nije prodao Polanceca, on nije naše žrtveno janje. Stranka nije kriva za situaciju u kojoj se Polancec našao, glavni tajnik HDZ-a Branko Bacic.


Podijeli: Facebook Twiter