Pola stoljeća Vikinga u Limskom kanalu


Viking, jedan od najpoznatijih i najomiljenijih restorana u Istri, a i šire, proslavio je pola stoljeća uspješnog rada. U krugu obitelji Alfija, Marčele, Vilija i Karmen Matošević, prijašnjih i sadašnjih vlasnika i voditelja restorana, nekadašnje i sadašnje osoblje te širi krug prijatelja prisjetili su se svojih početaka s kraja 50-ih i početka 60-ih godina kada su preuzeli i nastavili obiteljsku tradiciju uzgoja školjaka i ugostiteljstva.

Sve je počelo od nona Tonina i stare oštarije Oštriga, koju su Alfio i Marčela preimenovali u "Alfio i Marčela". Od kada je u Limski kanal 1964. stigla filmska ekipa snimati film o Vikinzima, restoran uspješno nosi naziv Viking, evo, već pola stoljeća. Naravno, oštriga, koja se uzgaja i vadi samo koji metar dalje od restorana, kriva je za ovu tradiciju, a kada su 1994. Vili i Karmen preuzeli posao i još ga uspješno vode, razmažena turistička potreba i njih je usmjeravala u daljnji razvoj tehnologije turizma, ali i trendova u ugostiteljstvu. Naime, uspješni kao i prethodne generacije, najavljuju da će ovaj obiteljski posao nastaviti i njihova djeca Toni, Tina i Nina.

Jubilej restorana Viking prisutnošću su uveličali istarski župan Valter Flego te ministar turizma Darko Lorencin i kanfanarski načelnik Sandro Jurman, a za zabavu su se pobrinuli Gustafi. (Mate ĆURIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)   


Podijeli: Facebook Twiter