Pola stoljeca rock glazbe u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pedeset godina kluba Uljanik i rocka u Puli bit ce u iduca cetiri dana obilježeno okruglim stolom, partyjem, koncertom pulskih bendova, izložbom fotografija i nastupom beogradskih Partibrejkersa, najavljeno je na konferenciji za novinare. Prva na redu je tribina koja ce se održati u srijedu u 20 sati.

- Stalno dolazimo do zanimljivih saznanja i otkrica, rock 'n' roll je poceo u Puli kasnih pedesetih kada ga se pocelo slušati. Prvi pulski rock bend, prema trenutnim saznanjima, bili su Logaritmi koji se okupljaju 1960. a prvi nastup imali su 1961., objasnio je voditelj programa u klubu Zlatko Gotovac. Dodao je da je ovaj klub 1962. zapoceo preustroj kada su pulski srednjoškolci krenuli tražiti prostore gdje bi mogli doci više do izražaja.

I na tribini i na koncertu nastupit ce ljudi koji su bili ili i danas jesu dio postave razlicitih pulskih bendova te ce raspravljati o pola stoljeca kluba Uljanik i rocka u Puli: Milorad Stojkovic, prvi upravitelj ovog kluba koji se tada zvao Dom saveza omladine Uljanik, Ivica Karasi iz Logaritama, Bruno Langer, Eduard Kancelar, Božo Cabrunic, Ivan Gianni Buršic, Vukmir Markovic koji je klubom upravljao sedamdesetih i prve polovine osamdesetih, Igor Bošnjak, Damir Buric, ?ole Macola, Dean Pavletic Tone, Paul i Romeo Bilandžic, Sale Veruda, Duško Vujat Ambroz, Dorijan Vrkljan, Damir Bacac Beli, Sandro Butkovic Buta, Petar Curic, Zoran Angeleski, Karlo Mirkovic, Tin Ribaric, Nikol Cacic i Luka Šipetic.

Ulaz je slobodan, a Gotovac, koji ce razgovor voditi, poziva ljude da dodu, ukljuce se i postave pitanja. Bit ce uprilicena i izložba fotografija, plakata i novinskih clanaka koji se odnose na Uljanik zadnjih deset godina.

U cetvrtak u 20 sati nastupaju DJ-i na veceri ukljucenoj u student party a na kojem ce se moci upoznati sa suvremenim kretanjima u glazbi. U petak se na terasu vracaju legendarni pulski sastavi koji su obilježili povijest rocka u ovom gradu s clanovima koji su se kalili i dokazivali u mnogim bendovima kao i nove snage.

Nastupit ce tako Novi put, prvi put zajedno nakon 32 godine, a kao specijalni gost pridružit ce im se Alen Vitasovic, pa Stabilizacija, Monah, 052, Messerschmitt, Arsenal, VIS The Thunderbirds, Flanger Danger, Filji di Bruno Atomiko, Fault, Hombe, Metaxa i Modus. Program ce voditi Tea Tidic, a pocinje u 19 sati i trajat ce do tri ujutro.

Subota ce biti u znaku Partibrejkersa koji ce nastupiti na terasi, no prije toga, u 21 sat otvorit ce se izložba s puno nikad videnih fotografija nekadašnjih i sadašnjih grupa iz polustoljetne lokalne povijesti. Nakon koncerta program se nastavlja uz jubilarni Susret generacija. Inace, na sve tri prve veceri ulaz je besplatan, jedino se u subotu placa 20 kuna.

- U Uljaniku smo poceli, prvi nastup je bio osamdesetih godina. Ništa se nije promijenilo, neka rock 'n' roll ide dalje, porucili su Paul i Romeo Bilandžic iz grupe Lilihip.

- Ovaj je grad umoran od svada razlicitih društvenih skupina što je posebno vidljivo u glazbi. Tih je svada dosta, a vodstvo Uljanika zaslužuje podršku da klub profunkcionira u najboljoj formi, smatra Zoran Angeleski iz grupe The Chweger. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter