Pola stoljeća pulskog "Hamleta"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlo je pet desetljeća od premijerne predstave "Hamleta" u Puli (20. ožujka 1961.) u izvedbi pulskih gimnazijalaca i učenika ostalih pulskih srednjih škola okupljenih u EOS-u (Eksperimentalna omladinska scena).

Na inicijativu glavnog kreatora spomenute predstave Željka Karninčića u Puli će se 5. rujna u 19 sati upriličiti tribina pod nazivom "Susret pulskih hamletovaca nakon pola stoljeća". Uz Karninčića, očekuje se da će na tribini sudjelovati neki od ključnih sudionika predstave (glumice, glumci, logistika) i mnogi svjedoci tog sjajnog kazališnog projekta.

O tom je projektu bilo govora na konferenciji za novinare u Gradskoj knjižnici i čitaonici koju su održali ravnateljica knjižnice Nela Načinović te Karninčić i Krunoslav Grgić, akteri u predstavi.

- Željeli smo obilježiti pola stoljeća ovoga značajnog trenutka za pulsku kazališnu scenu, kada su jednu predstavu postavili i odglumili učenici Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke, Učiteljske, BIŠ-a i TIŠ-a, kazao je Karninčić.

Predstavu je režirao Željko Karninčić, koji tumači i naslovnu ulogu, a ostale su tumačili Drago Kolić, Bazilio Čehić, Boris Terseglav, Jordan Oreb, Aldo Ritoša, Bruno Matijašić, Milan Krizmanić, Mirko Cvitanović, Zdenko Prodan, Ratko Bokun, Ankica Šmit i drugi. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter