Pola stoljeca marcanske škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici i ucenici Osnovne škole Marcana svecano su obilježili pola stoljeca postojanja ove škole. Prisutni su bili i neki ucenici koji su 1960., kada je izgradena, krenuli u prvi razred. Škola se tada zvala Partizanka i te su godine u nju bila upisana 223 ucenika, dok ju danas pohada tek njih 98. Do otvorenja školske zgrade ucenici su nastavu pohadali u današnjoj opcinskoj zgradi.

- U 50 godina rada kroz ovu školsku zgradu prošlo je na desetke vrijednih prosvjetnih radnika, a znatan broj naših ucenika danas su priznati i cijenjeni intelektualci na podrucju medicine, zakonodavstva, gospodarstva i ostalih društvenih djelatnosti, istaknula je ravnateljica škole Nensi Kaluderovic i dodala da škola dobro suraduje s Opcinom i Županijom, ali i napomenula da postojeci prostor ne udovoljava pedagoškim standardima.

Nedostaju još cetiri ucionice, suvremeni kabineti, blagovaonica i školska dvorana, a škola još uvijek radi u dvije smjene.

Svecanosti su prisustvovali i nacelnik Marijan Kostešic te procelnica županijskog Odjela za obrazovanje, sport i tehnicku kulturu Patricija Smoljan. U programu su sudjelovali ucenici škola iz Marcane, Medulina i Krnice te clanovi KUD-a "Rakalj".


Podijeli: Facebook Twiter