Pola stoljeća judo kluba Istarski borac

'Generacija budućnosti' s trenerima (D. MEMEDOVIĆ)
'Generacija budućnosti' s trenerima (D. MEMEDOVIĆ)

Lani proglašen najboljom seniorskom momčadi Istarske županije, judo klub Istarski borac ove godine obilježava 50. godišnjicu postojanja. Osim sportskih, tu su i osobni uspjesi članova kluba, koji se većinom kasnije i akademski obrazuju.

- Volimo reći da smo inkubator mladih sportaša. Doživljavamo se kao baza djeci i mladima koji, pokazalo se, uglavnom nastavljaju uspješnim životnim putem. Dakle, navike koje mladi ovdje stječu bitne su za sve životne situacije s kojima se svi neminovno susrećemo. Vrline stečene treniranjem juda donose životne prednosti, jer ovo je težak sport, sve se prije ili kasnije naplati, kao i u životu općenito. Upornost je ovdje glavna karika, kaže trener Dean Ilić, koji se judom, baš poput kolege Elvisa Klačara, bavi još od 1987. godine.

- Konstantno se nadopunjujemo, uvijek djelujemo s istim ciljem - stvarati dobre ljude, a ne isključivo sportske šampione, ističe Klačar. S tim se stavom slaže kompletna trenerska ekipa, koju čine još Miloš Vukotić i Đeni Blarežina, svi licencirani treneri Hrvatskog judo saveza.

Lani je Istarsko borac po izboru Saveza sportova Istarske županije proglašen najboljom seniorskom momčadi u Istri, a član Dominik Družeta najperspektivnijim mladim sportašem na Poluotoku. Klačar trenira (naj)mlađe generacije, dok je mlade nade prepustio kolegi Milošu Vukotiću. Složni su u konstataciji da se radi o generaciji kojoj je otvoren put u hrvatsku reprezentaciju.

Spomenutu "zlatnu" ekipu, između ostalih, čine Barbara i Goran Branković, Robert Klačar, Jakov Cvetko, Marko Đin, Lara Kliba i Anamarija Tokić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter