Pola sata vježbi u vodi kao 2 na suhom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pola sata vježbanja u vodi ima isti ucinak kao i dva sata vježbanja na suhom jer se na neki nacin 'borimo' s vodom. Uz aqua aerobik ujedno cete se opustiti i dobro zabaviti.

Aerobik u vodi ili aqua aerobik postaje sve popularnija vrsta tjelovježbe. Osvježava naše tijelo jer nas voda smiruje i opušta. Osim toga, aerobik u vodi nije prezahtjevan, pa ga može prakticirati gotovo bilo tko, piše Ordinacija.hr.

Voda sprecava i ozljede do kojih može doci u nekom drugom sportu ili tjelovježbi, a ne trebaju vam niti posebne sprave, koje vas, inace, samo sputavaju. Ucinkovitost vježbanja u vodi je mnogo veca jer se na neki nacin "borimo" s vodom.

Vježbanje u vodi izvrsno je za osobe koje imaju problema sa zdravljem, posebice s kostima i mišicima. Prigodno je i za trudnice, kao i za osobe koje se oporavljaju od neke nesrece.

Voda daje tonus mišicima i dobra je za kardiovaskularno zdravlje.

Naravno da cete uz aerobik u vodi i smršavjeti - u istom vremenu cete sagorjeti dvostruko više kalorija nego vježbama na suhom, a pola sata u vodi ucinkovito je kao dva sata vježbanja na suhom.

Proljece je vec stiglo, a ljeto samo što nije, pa je idealno vrijeme za aerobik u vodi: zabavan je, bezbolan i necete se uopce oznojiti!


Podijeli: Facebook Twiter