Pola milijuna za likovnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ovogodišnjem programu javnih potreba za društvene djelatnosti Grada Pule za stavku likovni programi predvideno je nešto više od pola milijuna kuna.

Radi se o standardnom iznosu koji je gotovo prepisan s lanjskog proracuna, a uzmemo li u obzir rebalans, vidjet cemo da je likovnjacima ove godine dodijeljeno 30-ak tisuca kuna više.

Naime, lanjskim rebalansom stalnim su korisnicima u toj stavci sredstva smanjena za dvije do tri tisuce kuna pa ispada da su 2012. svi u malom dobitku.

Najviše, kao i uvijek, dobiva Multimedijalni centar Luka - 215 tisuca kuna, i to za ukupan izložbeni program, 11. Cinemaniac i redovnu djelatnost tijekom godine.

Slijedi Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre sa 160 tisuca kuna za Medunarodnu bijenalnu izložbu Multimeridijan '12., osam samostalnih izložbi, revijalnu godišnju izložbu clanova, izložbu novoprimljenih clanova, redovnu djelatnost i dio place tajnice društva.



Društvo arhitekata Istre za godišnju izložbu clanova, ciklus predavanja i program "Djeca i arhitektura" može racunati na 20 tisuca kuna. Udruga Cavae Romanae 95 za Medunarodnu kiparsku koloniju Vinkuran 2012. dobit ce 15 tisuca, a Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula za godišnju izložbu radova svih odjela škole 13 tisuca kuna.

Slijedi galerija Milotic, kojoj Grad Pula za izložbeni program daje potporu od 16 tisuca kuna. Udrugu Krater, koja ima prostor u Rojcu, Grad ce financirati s osam tisuca kuna za radionicu keramicke tehnike za ucenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Umjetnicka organizacija Film i Film za program galerije Makina dobit ce 11 tisuca, a Ivan Obrovac za pripremu samostalne izložbe (projekt koji traje od 2011. do 2013.) sedam tisuca kuna.

Muzej suvremene umjetnosti Istre može takoder ocekivati potporu od Grada za svoj izložbeni program, i to 22 tisuce kuna. Studio KaPula za svoje projekte unapredenja kulture fotografije dobiva osam tisuca, a udruga Art Studio za 4. Dane stvaralaštva, šest izložbi i sedam radionica deset tisuca kuna.

Za ostale, nespecificirane likovne programe Grad Pula je namijenio dodatnih 15 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter