Pola kilometra adrenalinskog "leta" nad Jamom

S novog vidikovca puca pogled na bezdan Pazinske jame
S novog vidikovca puca pogled na bezdan Pazinske jame

Nova linija Ziplinea preko Pazinske jame, koja će povezivati platformu pokraj Kuće za pisce na Buraju s onom iznad spilje Babina kuća, bit će otvorena 1. svibnja, najavljuje alfa i omega avanturističkog projekta "lebdenja" nad Pazinskom jamom Luka Labinjan, vlasnik tvrtke Quadruvium iz Karojbe koja je dobila odobrenje svih nadležnih ustanova za ovu neobičnu atrakciju, koja u Pazin s obale privlači sve veći broj turista.

Podsjetimo, Zipline je adrenalinska vožnja niz čelično uže, a oni koji se odluče na "vožnju" iznad Jame dosegnu brzinu i do 65 kilometara na sat. Lani pokrenuta, ova atrakcija privlači u srce Istre sve veći broj zaljubljenika u adrenalinske sportove.

Također, na isturenoj stijeni pokraj nove platforme upravo niče vidikovac s kojeg puca pogled na bezdan Pazinske jame, koji će uskoro biti otvoren za javnost. Na zapostavljenoj i dosad gotovo nepristupačnoj strani Pazinske jame upravo se radi na pješačkoj stazi (na gradskom zemljištu) kojom bi se u prvoj fazi povezala platforma kod Babine kuće s hotelom Lovac ispod kojeg se nalazi početna platforma Ziplinea, a u skoroj budućnosti i most Vršić koji premošćuje Jamu. Ovim će zahvatima turistima biti omogućen kružni razgled Pazinske jame iz zraka.

Startat će se, kao i dosad, kod hotela Lovac prema Kući za pisce (Buraj) na liniji dugoj 220 metara, a otuda onda do Babine kuće na liniji dugoj 280 m, nakon čega će uslijediti kratko pješačenje uzbrdo (160 m) uz sam rub Pazinske jame do početne pozicije. (piše i snimio A. DAGOSTIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter