Pokušao ilegalce prebaciti u Sloveniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na lokalnoj cesti Brdo - Kucibreg, kod mjesta Kucibreg, bujska policija je u subotu ujutro zaustavila Renault Twingo pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak iz Petrovije, a s njim u automobilu nalazila su se i dva državljana Turske u dobi od 20 i 31 godine. Kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da je 41-godišnjak pocinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, istraživanjem je utvrdeno da su državljani Turske u Istanbulu dogovorili da ih posrednici ilegalno prebace u Njemacku za iznos od pet tisuca eura. Nakon što su prošloga petka legalno ušli u Hrvatsku, autobusom su stigli do Poreca, gdje ih je preuzeo 41-godišnjak, koji ih je za 200 eura trebao ilegalno prebaciti u Sloveniju.

Protiv 41-godišnjaka iz Petrovije slijedi podnošenje kaznene prijave u redovnom postupku, dok je državljanima Turske izdano rješenje na temelju kojeg ce biti protjerani iz Hrvatske na godinu dana. Do izvršenja tog rješenja borave u prihvatnom centru za strance Ježevo. (M. Vu.)

 


Podijeli: Facebook Twiter