Pokušao ga ubiti tijekom vožnje?

Mlađi muškarac porezao je starijega po kažiprstu tijekom vožnje (ilustracija)
Mlađi muškarac porezao je starijega po kažiprstu tijekom vožnje (ilustracija)

Ovih se dana istarska policija bavi rasvjetljavanjem pomalo bizarnog i prilično nejasnog događaja od protekle subote, koji je okvalificiran kao pokušaj ubojstva. Naime, 33-godišnjak s područja Pleternice osumnjičen je da je u subotu oko 9.40 sati pokušao ubiti 52-godišnjaka iz Tara. Stoga je u nedjelju ujutro smješten u pritvorsku jedinicu policije.

Pokušaj ubojstva zbio se u automobilu VW golf na lokalnoj cesti Tar - Gedići dok je 52-godišnjak upravljao vozilom. Iz neutvrđenih razloga 33-godišnjak, koji je bio na mjestu suvozača, najednom je počeo prijetiti vozaču, a onda je izvukao nož kojim ga je porezao po kažiprstu. Stariji je muškarac zbog te ozljede zadržan na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, a mlađi je završio na kriminalističkom istraživanju.

Na upite novinara u kakvim su odnosima bili vozač i suvozač, je li do pokušaja ubojstva došlo zbog nekih njihovih nerazjašnjenih poslovnih ili obiteljskih odnosa, dugova ili nečeg trećeg, policija nije imala odgovore. Jednako tako, ostalo je nejasno je li 33-godišnjak autostoper kojeg je 52-godišnjak pokupio ili se dvojica muškaraca poznaju od ranije. U svakom slučaju, izvjesno je tek da pokušaju ubojstva nije kumovao alkohol, jer je alkotest pokazao da su obojica bila potpuno trijezna. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter