Pokušali mu provaliti u kuću tri puta u mjesec dana

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

Mještanin Pješčane Uvale informirao nas je da je početkom ovog tjedna spriječio pokušaj provale u svoju kuću te pozvao i ostale mještane tog naselja u općini Medulin da dodatan oprez.

- Ovo je treći pokušaj provale moje kuće koji sam uočio u proteklih mjesec dana. Ranije, prije dvije godine, lopovi su provalili u kuću kada smo bili na putu i uzeli nam osobne stvari. Ovog tjedna sam zatekao nepoznatu osobu na balkonu. Kada me je uočio skočio je s prvog kata i pobjegao s partnerom, koji ga je čekao u dvorištu. Bilo je to u 4.45 sati ujutro, rekao nam je sugovornik koji je dodao da sada ozbiljno razmišlja na nabavi psa kako bi njegova obitelj bila sigurnija. Rekao nam je da po Pješčanoj Uvali učestalo čuje i tuđa iskustva s provalnicima te poziva mještane da noću drže zatvorene sve prozore i zaključana sva vrata kako ne bi izazvali pozornost lopova koji traže priliku na svakom koraku.

Upitali smo ga je li pozvao policiju i je li ona išta učinila. Veli da je i prilikom posljednjeg pokušaja provale pozvao policiju koji su mu rekli da će poslati patrolu.

- Nazvao sam ih ponovno navečer te su mi rekli da je patrola bila, ali da nikoga nije bilo doma. To nije istina. Bio sam doma čitav dan, ali nitko od policajaca nije došao do mene. Kada policajce telefonski upozoravam na pokušaje provale uvijek mi nude isto rješenje, a to je da ih nazovem ako ponovno provale. To nije nikakvo rješenje! Smatram da bi trebali ojačati ophodnju Pješčane Uvale, zaključio je naš sugovornik. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter