Pokušali Kosovara prebaciti u Italiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija provela kriminalisticko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su 59-godišnjak iz Umaga i 54-godišnja državljanka Slovenije pocinili kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Naime, protekle subote oko 10 sati policijski su službenici kod groblja u mjestu Bric zaustavili automobil citroën saxo slovenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak iz Umaga. S njim je u automobilu bila vlasnica saxa, 54-godišnja Slovenka, te 34-godišnji državljanin Kosova.

Istraživanjem je utvrdeno da je državljanin Kosova u petak zakonito ušao Hrvatsku zajedno s bracom koja inace žive na podrucju Europske unije. Buduci da nije imao vizu za nastavak puta u schengenski prostor, jedan od brace dogovorio je da ga se protuzakonito prebaci u Italiju za tisucu eura. Braca su 34-godišnjaka dovezli do Umaga i ostavila ga na autobusnom kolodvoru, gdje ga je docekala Slovenka i zajedno s 59-godišnjakom pokušala prebaciti u Italiju.

Državljanin Kosova je zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice rješenjem Policijske postaje Buje protjeran iz Republike Hrvatske na godinu dana. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter