Pokušala promijeniti lažne dolare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je u srijedu oko 14 sati u mjenjacnici u Porecu pokušala promijeniti 300 dolara, za koje se osnovano sumnja da su krivotvoreni.

Porecka je policija utvrdila da je u mjenjacnicu u Ulici Mate Vlašica ušla zasad nepoznata žena koja je pokušala promijeniti tri novcanice od 100 dolara, a nakon što je od nje zatražena osobna iskaznica, udaljila se ostavivši krivotvorene dolare na pultu.

Žena koja je htjela promijeniti krivotvorene dolare stara je oko 30 godina, visoka 170 centimetara, ima crvenu dugu i kovrcavu kosu i plave oci. Bila je odjevena u dekoltiranu crvenu majicu kratkih rukava i u kratke hlace svijetle boje. Komunicirala je na talijanskom jeziku, dijalektom sjeverne Italije.



Vlasnik turisticke agencije i mjenjacnice Velox Dean Antolovic, u kojoj je crvenokosa nepoznata žena pokušala podvaliti 300 krivotvorenih americkih dolara, ispricao nam je što se dogodilo.

- Nepoznata je žena došla u mjenjacnicu i kod moje djelatnice pokušala promijeniti prvo 100 dolara, no djelatnici je kod novcanice bilo nešto sumnjivo i pozvala me. Dok sam ja došao, žena je ponudila za promjenu još 200 dolara.

Dolaskom u mjenjacnicu uzeo sam novcanice i odmah posumnjao u njihovu vjerodostojnost, a cim sam ih postavio ispod uredaja koji najbolje razlikuje prave od lažnih, sve je bilo jasno. Zatražio sam da mi preda jedan dokument, no ona je novcanice pustila na pultu mjenjacnice i kazala da ide po decka i po dokument. Naravno da se više nije vracala.

Odmah sam pozvao policiju i prijavio dogadaj. Žena je pricala perfektnim talijanskim jezikom, a krivotvorine su bile jako dobre kvalitete s vodenim otiskom i zlatnom niti gdje je u sitno utiskana novcana vrijednost novcanice, kazao nam je Antolovic.

Policija moli gradane koji raspolažu bilo kakvom korisnom informacijom u vezi s ovim slucajem da se jave na broj 192, na e-mail [email protected] ili osobno u policijsku postaju.

PU istarska ujedno poziva gradane na pojacani oprez te da se obrate banci ili drugoj ovlaštenoj novcarskoj instituciji ako sumnjaju da posjeduju krivotvorene dolare. (S. PERŠIC, M. SARDELIN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter