Pokušaj ubojstva u Vrsaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrej Restovic (38) iz Vrsara, zbog osnovane sumnje da je pocinio kazneno djelo pokušaja ubojstva, priveden je u nedjelju oko 20 sati u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Sudac istrage u ponedjeljak je donio rješenje kojim je Restovicu odredio jednomjesecni istražni zatvor, izvijestio nas je zamjenik glasnogovornice pulskog Županijskog suda Serdo Ferencic.

Prema policijskom izvješcu, Restovic se protekle subote u Vrsaru fizicki sukobio s 28-godišnjim Markom Kanjericem iz Zagreba u Ulici Pod voltom u 21.45 sati i lakše ga ozlijedio nožem. Policija u svom izvješcu nije navela podatke sudionika dogadaja.

Na kucnoj adresi zatekli smo Marka Kanjerica s djevojkom Valerijom, koji su nam prepricali što se dogodilo u subotu navecer. Marko tvrdi da je to samo jedan od "repova" njegovog brata Morisa Kanjerica, koji trenutno odslužuje zatvorsku kaznu zbog zloporabe droga. Restovic je nasilno pokušao uci u kucu, a cim je Kanjeric otvorio vrata izbio je sukob jer je Restovic tražio drogu. Marko vjeruje da je droga razlog Restoviceva pokušaja da upadne u kucu jer drugih odnosa s njim nema.

- Sve se to dogodilo zbog mog brata Morisa i njegovih repova. Andrej je lupao po ulaznim vratima pa sam otišao otvoriti prije no što ih sruši. Okrenuo sam se, a on je poceo vikati da želi drogu i napao me. Prvo me udario bocom u glavu, potom šakom i na kraju me nožem ubo u vrat. Uspio sam mu na kraju izbiti nož iz ruke, a moja djevojka je pozvala policiju. Ocito se Restovic, kada je cuo da Valerija zove policiju, dao u bijeg i odustao od daljnjih poteza. Da me ubo centimetar udesno, to bi me ubilo, rekao mi je doktor, jer je toliko falilo da pogodi žilu, kaže Marko Kanjeric.

Policija je stigla ubrzo nakon poziva, a Kanjeric je vozilom hitne pomoci odvezen u pulsku bolnicu na lijecenje. Izjavu je dao sljedeceg dana u policiji. Naglasio nam je da osim što su mu jednom prilikom našli nekoliko grama droge, nema nikakvih kaznenih i prekršajnih djela, cak ni kazne za parkiranje. Neriješeni racuni brata Morisa ga ne zanimaju.

Podsjetimo, prije nekoliko smo dana pisali da je Moris Kanjeric (36) zvani Moki osuden na godinu i pet mjeseci zatvora zbog zloporabe droga te da mu je opozvana i ranija uvjetna kazna izrecena zbog slicnog kaznenog djela.

Andrej Restovic je pak 2000. godine uhicen, a kasnije i osuden na tri godine i mjesec dana zatvora zbog kaznenog djela razbojstva. Naime, naoružan kuhinjskim nožem opljackao je jednu mjenjacnicu u Porecu i ukrao oko 40 tisuca kuna, no vec sljedeceg dana je uhicen. Prije toga je policiji i sudstvu bio poznat po kaznenim djelima imovinskog karaktera, a javnosti je znan i po drugim kaznenim djelima. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter