Pokušaj provale u bankomat


U utorak oko dva sata po ponoći nepoznati su počinitelji pokušali provaliti u bankomat pošte u Tinjanu. Međutim, zahvaljujući sustavu dojave i uzbunjivanja ubrzo nakon događaja pred poštu je stigla policija, a počinitelji su pobjegli.

Prema neslužbenim podacima, provalnici su plinom, sadržajem obične boce propan-butan plina za kućanstvo, pokušali raznijeti sef bankomata, ali u tomu nisu uspjeli. Oni su kroz otvor za karticu u bankomat ispustili plin koji su aktivirali najvjerojatnije iskrom, ali eksplozija nije bila dovoljno snažna da raznese sef već je samo oštetila elektronske dijelove bankomata.

Bankomat je uništen te Tinjanci danas nisu mogli koristiti usluge bankomata, ali ni pošte koja je najprije zbog očevida, a potom i inventure bila zatvorena. Usporedno s izazivanjem eksplozije bankomata provalnici su prepilili sigurnosne rešetke na bočnom prozoru poštanskog ureda i provalili su prozor, ali budući da sef nije bio raznesen, pobjegli su bez plijena.

- Policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj jutros oko 2.10 sati u Tinjanu, uporabom plinske eksplozivne smjese, pokušao provaliti u bankomat. Uslijed detonacije, bankomat je u potpunosti uništen. Nakon pokušaja provale u bankomat, nepoznati počinitelj provalio je i u poslovnicu pošte te se udaljio bez da je išta otuđio. Prilikom počinjenja kaznenog djela, oštećene su dvije pravne osobe iz Zagreba za sada neutvrđeni novčani iznos. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja, navodi u svom priopćenju Policijska uprava istarska. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter