Pokretanje strategije poticanja citanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rektor Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Robert Matijašic, voditeljica Sveucilišne knjižnice pulskoga sveucilišta mr. Tijana Barbic-Domazet i predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija danas su u prostoru Sveucilišne knjižnice potpisali pismo namjere kojim su formalizirali dosadašnju dobru suradnju te najavili zajednicke aktivnosti i programe koje planiraju realizirati vec od ove godine.

Kako je navedeno u priopcenju koje smo dobili od Udruge Sa(n)jam knjige u Istri "potpisnici su ovim pismom namjere izrazili želju za uspostavljanjem cjelogodišnje suradnje na aktivnostima vezanim uz pripremu i realizaciju programa Vikend knjižnicara, Strategije poticanja citanja te drugih programa vezanih uz Sajam knjige u Istri i djelovanje Sveucilišta Jurja Dobrile".

Podsjetimo se, u tijeku su dogovori modela strateškog partnerstva Grada Pule, Istarske županije i udruge Sa(n)jam knjige u Istri, kao i drugih potencijalnih partnera, kojim bi se definirali organizacijski i financijski okviri tradicionalnog Sajma knjige u Istri.

Strategija poticanja citanja, kao novi cjelogodišnji projekt kojeg potpisnici ovog pisma zajednicki namjeravaju pokrenuti, imat ce za cilj promociju vec postojecih modela te pronalaženje novih nacina poticanja citanja namijenjenih djeci predškolske dobi, ucenicima pulskih i istarskih osnovnih i srednjih škola, kao i studentima. U provodenju strategije koristit ce se vec postojeca iskustva u Hrvatskoj kao i posebni njemacki model poticanja citanja, a sve to u suradnji s autorima i suradnicima sajma, profesorima i studentima pulskog sveucilišta te clanovima Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Medu ostalim aktivnostima ovom se suradnjom najavljuje i revitaliziranje programa "U podne na faksu" koji se vec ranije odvijao u sklopu Sajma knjige u Istri te stvaranje posebnih programa uskladenih s programskim aktivnostima pulskog Sveucilišta.


Podijeli: Facebook Twiter