Pokrenuta još 4 disciplinska postupka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slucaj navodnih nepravilnih registracija igraca u NSŽI-ju ovoga je tjedna dobio novu epizodu. Disciplinski sudac NSŽI-ja Arno Mladinic pokrenuo je, naime, disciplinski postupak protiv još cetiri osobe iz istarskog nogometnog miljea, Branka Ivana Bestulica, dopredsjednika Medulina 1921 koji je u NSŽI-ju i povjerenik dijela liga mladih dobnih uzrasta, Sandre Piljan Lorencin, zaposlenice NSŽI-ja i clanice Komisije za registraciju klubova i igraca, Vedrana Grubišica, predsjednika Raše 1938, i Vanje Frankovica, tajnika Ližnjana.

Navedene osobe sumnjici se da su varale ili dovele u zabludu cjelokupnu nogometnu organizaciju, odnosno ucinile, poticale ili pomagale prekršiti odredbe Pravilnika registracije klubova i igraca HNS-a. Sporne su, naime, registracije dvojice nogometaša Vladimira Gnipa i Marinka Fedotova za Rašu 1938 i Ližnjan u prosincu prošle te obojice igraca za Medulin 1921 u veljaci ove godine.

Utvrdi li se u postupku krivica navedenih osoba za djela za koja ih se sumnjici prema odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a mogu biti kažnjeni zabranom obavljanja funkcija od tri mjeseca do dvije godine. Da podsjetimo, zbog sumnji za iste propuste disciplinski sudac Mladinic vec je suspendirao i pokrenuo disciplinski postupak protiv Dragana Jurica, predsjednika Komisije za registraciju klubova i igraca NSŽI-ja. (K. KLARIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter