Pokrenut treći pokušaj stečaja Mirne


Tročlano nagodbeno vijeće u sastavu Svetlana Lazarević, Kristina Marinić i Ana Fabris su odbacile, kao nedopušten, prijedlog Mirne za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Pojasnile su da je Financijska agencija 21. ožujka 2014. podnijela prijedlog za pokretanje stečaja. No, isti je pokrenula sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Daniela Korlević tek 29. siječnja 2015. i to nakon provjere je li pokrenut taj postupak po zaprimanju drugog zahtjeva za pokretanje predstečaja. Odnosno, sutkinja je sada pokrenula prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečaja. Za privremenog stečajnog upravitelja je imenovan Dušan Crljenko iz Rijeke.

Sutkinja Korlević je naložila Crljenku da izvrši pregled Mirninog poslovnog prostora te uvid u knjige i poslovnu dokumentaciju te da nakon toga podnese izvješće u kojem će iznijeti svoje stručno mišljenje o tome postoje li uvjeti za otvaranje stečaja. Crljenko je dužan predati sutkinji pisano izvješće najkasnije do 30. ožujka do 10 sati kada će se na Trgovačkom sudu u Rijeci održati ročište radi rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka. Tada će javnost znati koja je prava slika Mirne i je li sav dug 56,57 milijuna kuna ili mnogo veći.

Do službenih informacija jučer nismo uspjeli doći ni od predstavnika radnika, ni od predstavnika vlasnika. Podsjećamo da su nam iz odjela korporativnih komunikacija Podravke nedavno pisano odgovorili da čine maksimalne napore u smjeru rješavanja problema blokade računa Mirne kako bi se u potpunosti mogli usmjeriti na daljnji razvoj tvrtke.

Naši sugovornici u Mirni, koji su tražili da ne objavimo u javnosti njihove podatke, bili su suzdržani glede toga što im donosi stečaj. Njihove su nade uprte u Podravku, kao većinskog vlasnika rovinjskog riboprerađivača, te očekuju da će iznaći neko rješenje za spas Mirne i očuvanje radnih mjesta u Rovinju, a 18. prosinca bilo je 237 zaposlenih. Od istog izvora doznajemo da je Podravka ta koja im je osigurala novac za isplatu naknade za posao koji su radili u prosincu, a taj novac sada Podravka potražuje od Mirne. (Paulo GREGOROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter