Pokrece se poslijediplomski studij Zdravstveni turizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pokretanje studijskog programa poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalistickog studija Zdravstveni turizam, a u zajednickom izvodenju s Medicinskim i Filozofskim fakultetom Sveucilišta u Rijeci, bilo je glavnom temom presice koja je na Fakultetu za menadžmet u turizmu i ugostiteljstvu u Iki održana povodom posjeta Željka Jovanovica, ministra znanosti, sporta i obrazovanja ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Uz konstataciju da je ovo prvi posjet jednog ministra fakultetu, dekan Joža Peric, naglasio je da je pokretanje ovog studija motivirano potrebom za kadrovima koji ce imati specijalisticka znanja na podrucju zdravstvenog turizma koji je sinergija zdravstva, ekonomije, turizma, kvalitete komuniciranja, organizacije i menadžmeta, a što u dosadašnjem sustavu obrazovanja nije bilo moguce ostvariti.

Uz to je najavljeno i pokretanje poslijediplomskog sveucilišnog doktorskog studija "Menadžmet održivog razvoja", a o najavljenom širenju "ponude" ovog fakulteta pohvalno se izrazio i Pero Lucin, rektor Rijeckog sveucilišta naglasivši da se Fakultet u Iki najbrže transformira u skladu s medunarodnim trendovima. Cak 32 polaznika koji su u fazi stjecanja doktorata na ovom fakultetu cine ga najdinamicnijim u maticnom sveucilištu.

Inace novi studij Zdravstvenog turizma trajat ce dvije akademske godine, nosi 120 ECTS bodova, a ustrojava se kao part-time studij koji se izvodi kroz tri semestra u prvoj, te kroz dva semestra u drugoj godini. (D. JURETIC)


Podijeli: Facebook Twiter