Pokrece se Netlabel "Made in Rojc"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U klubu Metamedia u Rojcu i u studenom se nastavlja bogat program. Tako ce se 20. i 21. studenoga održati seminar izrade Netlabela koji ce voditi Edgar Buršic. Seminar je prvi korak prema stvaranju Netlabela "Made in Rojc" koji ce ciniti sve vrste glazbe autora koji djeluju i stvaraju unutar zgade Karlo Rojc, a planira se da se on proširi i na glazbu autora s podrucja Istarske županije i šire.

Na ovaj nacin pokretaci seminara žele autorske radove uciniti dostupnima velikom broju korisnika koristeci internet kao sredstvo ponude. Osim toga, pomocu Netlabela "Made in Rojc" udruga Metamedij želi promovirati i Centar gradskih udruga K. Rojc kao generator kulture i civilnog društva u kojem se stvaraju nove vrijednosti i promice aktivno korištenje slobodnog vremena.

Netlabelom se smatra virtualna izdavacka etiketa pod kojom se glazba distribuira primarno kroz digitalne audio formate poput MP3-a, Ogg Vorbisa, FLAC-a ili moda. U osnovi djelovanja jednak je tradicionalnim izdavackim kucama, ali naglašava slobodnu distribuciju putem interneta pod licencama koje podupiru distribuciju autorskih uradaka (Creative Commons licence) gdje umjetnici zadržavaju sva prava.

Udruga Metamedij poziva sve koje se žele prikljuciti izradi Netlabela "Made in Rojc" da se prijave putem e-mail adrese
[email protected]. Na istu adresu mogu se javiti i autori koji bi voljeli distribuirati svoju glazbu putem Netlabela "Made in Rojc".

Osim toga, tijekom studenog u Metamedia klubu nastavljaju s radionicom glazbene produkcije na Ableton live 8 programu uz strucno vodstvo Marka Bolkovica, zatim s filmskim vecerima (prikazivanjem dokumentaraca i animiranih filmova na tjednoj bazi) te hip-hop slušaonicama (svake druge subote).


Podijeli: Facebook Twiter