Poklonite stare bicikle

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici udruga "Naš san njihov osmjeh" i "Facebook Puljani humanitarci" Igor Loparic i Damir Bošnjak predstavili su humanitarnu akciju "Re(bi)cikliraj". Cilj akcije je potaknuti gradane da svoje bicikle, koje ne koriste i koji se nalaze u podrumima, na tavanima ili u garažama, doniraju onima koji si ih ne mogu priuštiti.

Predstavnike udruga tom su prigodom primili gradonacelnik Boris Miletic, procelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšic te pomocnik procelnika Odjela za društvene djelatnosti i koordinator projekata Vinko Knez. Svi su redom izrazili zadovoljstvo održavanjem akcije te su obecali podršku u daljnjem humanitarnom radu obje udruge.

- Ujedno je ovo akcija u sklopu projekta "Pula zdravi grad" kojom se želi potaknuti gradane na kretanje i vodenje zdravog nacina života. Pozivam stoga sve one koji imaju bicikle koje više ne koriste ili ce si nabaviti nove da doniraju svoj stari bicikl koji ce potom udruge proslijediti onima koji nemaju, a žele imati bicikl, rekao je Lukšic, a apelu se pridružio i gradonacelnik Miletic.

Igor Loparic rekao je da se tijekom njihove posljednje humanitarne akcije "Rodendan andela" ispostavilo da je za njihove šticenike potrebno 12 ženskih i 11 muških bicikala za djecu u dobi od dvije do 18 godina. Napomenuo je da bi bilo dobro da gradani koji namjeravaju donirati bicikl najprije nazovu udrugu da se informiraju o detaljima. Damir Bošnjak je rekao da ce se donirani bicikli skladištiti u prostorima u Rojcu te da se ista akcija odvija u još osam gradova diljem Hrvatske gdje djeluje njihova udruga.

Knez je pak istaknuo da su za ovu priliku tiskali 50 plakata i pet tisuca letaka i zahvalio se humanitarcima na dosadašnjem radu, posebice prilikom zbrinjavanja pulskih beskucnika tijekom protekle zime za koje ce vec do kraja ovog tjedna biti otvoreno utocište u Šijani. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter