Poklon priče djeci na pulskoj pedijatriji

(snimio Manuel ANGELINI)
(snimio Manuel ANGELINI)

Dječji odjel pulske Opće bolnice danas su posjetili predstavnici HRT-ovog centra, predvođeni novinarkom Kornelijom Benazić, kako bi u ime ekipe emisije "Dobro jutro, Hrvatska" malim bolesnicima darovali nosač zvuka s pričama koje su za njih napisali te ih pripovijedaju voditelji i suradnici ove emisije: Davor Meštrović, Daniela Trbović, Zoran Vakula, Duško Ćurlić, Ognjen Golubić, Karmela Vukov-Colić, Dorotea Lazanin Jelenc, Vojo Šiljak, Uršula Tolj, Barbara Kolar, Lidija Kardum i Robert Ferlin.

Nosač zvuka će na poklon dobiti svi mališani na pedijatrijskim odjelima i u dječjim domovima diljem Hrvatske koji blagdane provode odvojeni od obitelji. Njih, na sreću, danas na pedijatriji nije bilo previše, ali ne zato što nema bolesne djece, već zato što blagdane ipak provode u krugu obitelji.

Inače, doprinos akciji svojim su pričama dali i književnici Julijana Matanović, Jagna Pogačnik, Silvija Šesto i Mladen Kušec, dok je Gabrijela Galant iz pulske Nole s bolesnim djevojčicama Danijelom i Vanesom danas zapjevala uživo.

Ovim poklon-pričama ranojutarnja TV emisija nastavlja niz svojih akcija - na 20. su rođendan napravili i postavili kućice za ptice po parkovima i perivojima diljem Hrvatske, a lani su ispekli božićne kekse i više od 400 paketića podijelili beskućnicima i korisnicima pučke kuhinje. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter