Poklon-paketi za starije i potrebite Buzećane

Umirovljenici i antifašisti su zajednički obradovali starije članove (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Umirovljenici i antifašisti su zajednički obradovali starije članove (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Zajedničku tradiciju obilaska starijih, socijalno ugroženih i bolesnih članova nastavili su ovih prosinačkih dana predstavnici buzetske Gradske udruge Matice umirovljenika Hrvatske i Udruge antifašista, koji su na buzetskom, laniškom i dijelu oprtaljskog područja podijelili 310 poklon-paketa prosječne vrijednosti 55 kuna.

- Treću godinu za redom zajednički dijelimo pakete. Neovisno o recesiji smogli smo snage da iznađemo sredstva i osiguramo kakve- takve poklon-pakete. Obišli smo starije i bolesne članove, posebno one usamljene koji nemaju nikoga. Na žalost, među njima ima i onih koji imaju rodbinu, no ipak su prepušteni sami sebi, rekao je predsjednik buzetske Udruge antifašista Edo Jerman.

Zamjenik predsjednika umirovljeničke udruge Drago Krulčić istaknuo je da su pakete podijelili najpotrebitijima i starijima od 85 godina, kao i onima koji su tijekom godine bili teže bolesni.

- Naši delegati zajednički su obilazili teren, a mnogi naši članovi su nam rekli da im je više od poklona značilo to što ih je netko posjetio i porazgovarao s njima, istaknuo je Krulčić.

Predstavnici umirovljenika i antifašista, uključujući i ročku podružnicu Sindikata umirovljenika, obišli su i korisnike Doma za starije i nemoćne u naselju Goričica te im uručili zajednički prigodni poklon. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter