Poklon-bon uzelo 140 radnika Herculanee

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poklon-bon od 500 kuna dosad je preuzelo 140 djelatnika pulskog komunalnog poduzeca Herculanea. No, broj onih koji ga žele iskoristiti stalno raste, doznajemo iz te tvrtke gdje su radnici nakon trodnevnog štrajka zbog neisplacenih božicnica na Badnjak ipak zasukali rukave i poceli raditi.

Podsjetimo da je njihov sindikalni predstavnik, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic, na konferenciji za novinare nakon prekida štrajka kazao da je dvjestotinjak radnika Herculanee gotovo jednoglasno odbilo ponudeni poklon-bon vrijedan 500 kuna, nakon što sindikati u pregovorima s Upravom Herculanee nisu uspjeli progurati ništa od svojih zahtjeva.

Tražili su poklon-bon koji bi se dodao neoporezivom iznosu u 2010. godini, place u sijecnju uvecane za 700 kuna te placanje dana provedenih u štrajku.

Takoder, sindikat se obvezao radnicima u cijelosti isplatiti dane provedene u štrajku, no Bulic nije htio precizirati koliko ce ih to koštati.

U Herculanei takoder napominju da je, s obzirom na novonastale okolnosti, valjanost bona produljena do 15. sijecnja 2010. umjesto prvotno predvidenog roka do kraja prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter