Poklici i baklje za Matu Mezulica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Razdragano mnoštvo u subotu navecer je uz baklje i klicanje na premanturskoj placi docekalo olimpijca Matu Mezulica, za kojega je organiziran prijem. Svi su mu se htjeli što više približiti, stisnu mu ruku ili se s njim fotografirati.

Iako je Mezulic u Vancouveru odvozio samo dvije vožnje u bobu cetverosjedu naše reprezentacije, koja je na koncu osvojila 20. mjesto, Premanturci su mu priredili prijem kakav prilici šampionima.

Cestitanje se nastavilo i u društvenom domu gdje je medulinski nacelnik Goran Buic Mezulicu urucio opcinsko priznanje.



"Iznenadio sam se kad sam cuo da ce Mate biti clan hrvatske bob reprezenatacije. Bilo mi je jako drago, a vjerujem i njemu, iako mu kliještima morate cupati rijeci iz usta, toliko je skroman. Premantura ima cijeli niz uspješnih prosvjetnih djelatnika, svecenika i sportaša, ali ovo je za sada vrhunac svega za naše malo mjesto.

Ovu je olimpijadu gledalo daleko više ljudi nego inace, pa i oni koji inace ne prate sport, i samo se o Mati razgovaralo sve ove dane", istaknuo je predsjednik MO-a Premantura David Pauletta.

Mještani su cestitke upucivali i Matinim roditeljima koji su bili iznenadeni i dirnuti tolikom pažnjom. Kako nam je rekla njegova mama Ornela, izuzetno je ponosna na svog sina koji je odmalena jako zaljubljen u sport.

"Gledala sam svaki nastup sa zebnjom i ponosom, a kad su se prevrnuli, doživjela sam veliki stres i šok. Na srecu, sve je dobro prošlo, malo se natukao, sad kaže da mu je bolje. Mislim da mi je dosta sporta za neko vrijeme", kaže ona.

Mate je prisutnima ukratko ispricao cijeli svoj put od ideje da se okuša u bobu, preko kvalifikacija pa do nastupa na olimpijadi. Rekao je i da su mu zasmetali neki napisi na internetu u kojima se cijela njegova sportska avantura naziva izletom.

"Bob postiže brzine i do 150 kilometara na sat, vi ste u tankom odijelu, temperatura je znala biti i 40 stupnjeva ispod nule, a vidjeli ste i sami kako opasna staza može biti, pa mi nitko ne može reci da je to bio samo jedan izlet. Odlazak na olimpijadu priželjkivao sam citavog života, premda ne i nastup u bobu, i sada mi se to ostvarilo. Nadam se da ce mi se pružiti još koja prilika da iskusim takvo što", rekao je Mate.


Podijeli: Facebook Twiter