Poker kao podsjetnik na neka ljepša vremena

BILO BI LIJEPO SVE PONOVITI - Antonio Repić, strijelac protiv Hajduka u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone (M. ANGELINI)
BILO BI LIJEPO SVE PONOVITI - Antonio Repić, strijelac protiv Hajduka u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone (M. ANGELINI)

Na oproštaju od 2015. godine, nogometaši Istre 1961 u subotu dočekuju Hajduk, jedini klub kojem su na "Drosini" četiri puta zatresli mrežu. Još uvijek pomalo nestvarno izgleda tih 4:1 ostvarenih 26. srpnja ove godine, uz dva pogotka Heistera te po jednim Repića i Tomića, naročito gledano kroz aktualnu prizmu momčadi koja je u posljednjih sedam prvoligaških utakmica svoj konto uspjela "podebljati" za dva boda i pritom ukupno postići tri pogotka, jedan manje nego u 90 minuta ogleda sa Splićanima. Najbolji odgovor za razloge takvim oscilacijama ponudio je nedavno "zeleno-žuti" kapetan Dario Tomić, koji je ustvrdio da je sve dobro izgledalo u prvih nekoliko kola dok je momčad držala početna euforija, a kad je entuzijazam splasnuo i igrači osjetili kamo to ide, stvari su krenule u krivom smjeru.

Nije Hajduk prvi klub kojem je pulski prvoligaš četiri puta zatresao mrežu, nadamo se ne i posljednji, no zasad je jedini kojem je poker uručen na "Drosini". Davne 2006. godine nogometaši tadašnje Pule Staro Češko u dva su navrata domaće utakmice okončali s četiri lopte u protivničkoj mreži, protiv Međimurja i Zagreba, ali ti su dvoboji odigrani na Verudi. Zabijali su potom "zeleno-žuti" u tri navrata četiri pogotka na gostujućim terenima, u Zaprešiću, Osijeku i Zadru, a onda je u trećem kolu tekuće sezone na "pulsku bombonijeru" stigao Hajduk i napustio ju s "pokerom". (I. CEROVAC)

OPŠIRNJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter