Pokazao kraljici stražnjicu i opet bi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi Australac mora platiti globu od 750 australskih dolara jer je britanskoj kraljici u prigodi njezina posjeta u listopadu prošle godine pokazao golu stražnjicu, ali je u utorak na sudu rekao da bi opet to ucinio.

Liamu Warrineru (22), barmenu u Sydneyju, sudilo se za remecenje javnog reda u prigodi posjeta Elizabete II. Australiji u jesen 2011. Mladic se pojavio na sudu u Brisbaneu, na zapadu Australije i priznao djelo. Sud mu je odredio novcanu kaznu od 750 australskih dolara.

Kada je kraljevska povorka s Elizabetom II. prolazila kroz Brisbane, prijestolnicu države Queenslanda, Liam Warriner je spustio hlace i trcao pedesetak metara uz kraljicinu pratnju na motociklima, podbocivši zastavu o stražnjicu, izvijestila je australska novinska agencija AAP.

Mladic je rekao policiji da je njegov cin politicki prosvjed kojim želi pokazati prezir prema kraljici i elitama, procitao je sudac tijekom postupka.

Po izlasku iz suda mladic je kazao da bi to opet ucinio. "Svima koji misle da su nešto ili misle da pripadaju politickoj eliti, s veseljem cu pokazati svoju stražnjicu!", rekao je.


Podijeli: Facebook Twiter