Pokal za Fair play dobila ekipa DVD-a Kumrovec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petnaesto jubilarno međunarodno natjecanje vatrogasnih ekipa u terenskim vozilima "Medulin 2017." održano je u subotu u organizaciji DVD-a Medulin, a uz potporu Područne vatrogasne zajednice Pula, Vatrogasne zajednice Istarske županije i Općine Medulin. Svečanom otvaranju natjecanja ispred novoizgrađenog Vatrogasnog dima u Medulinu uz članove vatrogasnih ekipa iz Hrvatske i Slovenije prisustvovali su i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Ova medulinska vatrogasna manifestacija koja ima natjecateljsko obilježje ponovo je potvrđena kao tradicionalni prijateljski susret vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije. Natjecalo se čak 34 ekipe (najviše do sada), sastavljene od po četiri člana ili članice. Terenskim su vozilima morali proći zadanom trasom na području općine Medulin i na određenim lokacijama odraditi raznolike vježbe spasilačkih intervencija. Premda su bile zahtjevne, sve ekipe su to uspješno obavile i na svu sreću nije zabilježena ni jedna povreda.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je vatrogasna postrojba Zračne luke Pula, drugo mjesto pripalo je DVD-u Općine Marčana, a treće ekipi Javne vatrogasne postrojbe Pula. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Općine Marčana, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Plamen iz Višnjana, dok se na treće mjesto plasirala slovenska ekipa PGD Povir. Prvi put dodijeljen je i pokal za Fair play, a to je priznanje dobila ekipa DVD-a Kumrovec, kao najstarija ekipa, ali i za primjereno natjecateljsko zalaganje. (A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter