Pokal pulskom sveucilišnom orkestru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akademski harmonikaški orkestar Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli osvojio je veliki prijelazni pokal Grada Pule i pokal u trajno vlasništvo s najviše osvojenih bodova u kategoriji orkestara 35. Medunarodnog susreta harmonikaša.

Njihov veliki uspjeh pod vodstvom dirigenta Denisa Modrušana proglašen je sinoc na svecanom zatvaranju ove manifestacije u Domu hrvatskih branitelja, a odjeknulo kao zaslužena podrška struke za njihov dosadašnji rad.

Na veceri zatvaranja cetverodnevnog Susreta, koji je ove godine na poziv pulskog OKUD-a Istra okupio cak 600 glazbenika iz 15 zemalja svijeta, mnogobrojnoj su publici predstavljeni najbolje ocijenjeni harmonikaši.

Kup Grada Pule u kategorijama A i B solista pripao je Ameru Mujkanovicu (klasa prof. Šahbaza Jusufovica) iz Javne ustanove osnovne Muzicke škole u Tuzli. Milanu Vidovicu iz Visoke škole za glazbu i glumu u Hannoveru (klasa prof. Elsbeth Moser) Kup Grada Pule urucen je za najveci broj bodova u kategorijama C i D solista.



Svirao je i najuspješniji u C kategoriji solista Predrag Radisavljevic iz klase prof. Miljana Bjeletica pri Muzickoj školi "Vojislav Vuckovic" u Cacku te Mirko Jevtovic, student iz klase prof. Boruta Zagoranskog ljubljanske Akademije za glasbo (skladbu "ARAMbesque" Ive Josipovica). On je, uz Doru Karamatic iz porecke Glazbene škole Slavka Zlatica, primio nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu kompozicije hrvatskog skladatelja.

Kup Grada Pule u kategoriji C i D komornih sastava pripao je duu - Lejli Tuholjakovic (klavir) i Anelu Ahmetovicu (harmonika) iz Muzicke škole u Tuzli (mentori Nedžmija Omercehajic i Midhat Zulic). Slastica veceri zatvaranja bila je malena Rosa Niittyviitu, petogodišnja Finkinja koja je na Susrete u Pulu stigla sa sestrom, roditeljima i bakom. Na velikoj je pozornici Doma hrvatskih branitelja hrabro i zaigrano izvela "Meksiko Express" Mohre i tradicijsku Tuusulansku polku.


Podijeli: Facebook Twiter