Pojelo se i popilo 196 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz ovogodišnjeg gradskog proracuna za reprezentaciju je potrošeno 196 tisuca kuna. Kako saznajemo iz gradskog pododsjeka za informiranje, sredstva namijenjena reprezentaciji koriste gradonacelnik, njegovi zamjenici, predstavnici Gradskog vijeca te djelatnici Grada, i to za primanje gostiju. Iako iznos od 196 tisuca kuna zasigurno nije mali u vrijeme recesije, gordo zvuci izjava iz pododsjeka da su u sklopu mjera štednje postigli znacajne uštede.

Ponosno isticu da su ove godine potrošili gotovo upola manje nego 2005., gotovo 200 tisuca kuna, što znaci da su u 2005. potrošili 400 tisuca kuna samo za cašcenje?! Lani se pojelo i popilo više od 330 tisuca kuna, a ove godine "svega" 196 tisuca. Tijekom ove godine, navode nadalje, pocastili su, izmedu ostalog, nagradene nagradama Grada Pule i predstavnike gradova pobratima, a sve u povodu Dana grada, koji se obilježava u svibnju.

Racun je Gradu ispostavljen i za tradicionalni domjenak Pula Film Festivala, potom za domjenak u povodu otvaranja novog postava iz ciklusa Motika; cašcenje je bilo nezaobilazno i prilikom dolaska predsjednice Vlade Jadranke Kosor, kao i delegacije madarskog veleposlanstva te predstavnika i organizatora Sajma poslova.

Uvidom u ispis koji nam je dostavljen iz Grada vidljivo je da se popilo najviše vode, za cak 25,5 tisuca kuna, a ocito preferiraju Vistru, cijem su dobavljacu ove godine platili više od 21 tisuce kuna. Od pica valja izdvojiti i izdatak za malvaziju Kabola u vrijednosti od 740 kuna, što je fakturirano pocetkom prosinca, dok se na kavu u godinu dana potrošilo više od šest tisuca kuna.

Valja izdvojiti i neobicnu cinjenicu da su se iz reprezentacije placale i hotelske usluge za koje se u ovoj godini, doduše za nama neznane goste, potrošilo 5.500 kuna. Na ice u raznim prigodama, bilo da se radilo o cateringu ili pak obicnoj stavci "konzumacija jela i pica", potrošilo se, ocekivano najviše, cak 176 tisuca kuna. Za razliku od prijašnjih godina, nije vidljivo u kojim su ugostiteljskim objektima racuni placani jer je opcepoznato da svaka gradska vlast ima svoje "favorite".


Podijeli: Facebook Twiter