Pojela 4.000 spužvi i stotinjak sapuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska medicinska sestra pati od rijetkog poremecaja koji nagoni osobe na konzumiranje predmeta, a njezina su slabost spužve za kupanje kojih je pojela 4.000 i u manjoj mjeri sapuni, piše list The Daily Telegraph.

"Jednoga dana pobijedit cu tu slabost (rijec je o rijetkom poremecaju zvanom Pica) i otuširat cu se ili oprati bez tog osjecaja gladi", rekla je 21-godišnja Kerry Trebilcock iz Cornwalla.

Spužve Kerry Trebilcock voli zaciniti ljutim umakom ili senfom, a ponekad ih umace u vrucu cokoladu. Pojela je i stotinjak sapuna, ali samo organske s okusom voca i najviše voli limun ili limetu.

U kojoj je mjeri muci ovisnost o spužvama otkrila je priznavši da kada cijeli dan treba izbivati iz kuce ponese vrecicu s komadicima spužve i umakom od rajcice u plasticnoj posudi kako ne bi ostala bez zalogaja. Osobe koje pate od poremecaja Pica jedu metal, ugljen, pijesak, kredu, cak i namještaj ili žarulje.

Zbog svoje ovisnosti Kerry trpi bolove u želucu, pati od zatvora ili dijareje i pocela se lijeciti. Smanjila je konzumaciju spužava, ali ovisnost još nije pobijedila.

Spužve se uglavnom proizvode od celuloznih vlakana ili pjenastih plasticnih polimera. Organski sapuni sadrže maslinovo ili palmino ulje, glicerin i biljne ekstrakte te zobeno brašno koje odstranjuje odumrle stanice kože.


Podijeli: Facebook Twiter