Pojacane kontrole na cestama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska statistika govori da se lani za vrijeme prvosvibanjskih praznika dogodilo 38 prometnih nesreca, od kojih je u jednoj jedna osoba poginula, a u 12 nesreca 16 je osoba, što lakše što teže, ozlijedeno. Najcešca greška vozaca kod tih prometnih nesreca bila je nepropisna ili neprilagodena brzina kretanja, a evidentirano je i 5 vozaca koji su sudjelovali u nesrecama i upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

S ciljem smanjenja prometnih nesreca s najtežim posljedicama te stradavanja u prometu opcenito, policija ce u dane vikenda preventivno-represivnim aktivnostima pojacati nadzor prometa i kontrolu vozaca na cestama.

Policija apeliramo na sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cestama, ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojna sredstva, koriste sigurnosni pojas, ne upravljaju neregistriranim vozilima i ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.

Sa završetkom vikenda, na istarskim se prometnicama, kao i granicnim prijelazima ocekuje i intenziviranje prometa, pogotovo u nedjelju (1. svibnja) i ponedjeljak (2. svibnja) te stoga policija savjetuje gradanima da u slucaju nastanka prometne gužve budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu.


Podijeli: Facebook Twiter