Pojacana kontrola prometa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas od 12 do 18 sati istarska ce prometna policija u suradnji s kolegama iz Republike Slovenije provesti istovremenu prometnu akciju nadzora brzine i alkoholiziranosti vozaca, a kontrolirat ce se i vozaci mopeda i motocikala.

Analizom grešaka prometnih nesreca za prva tri mjeseca ove godine policija je utvrdila da se 178 prometnih nesreca dogodilo zbog nepropisne ili neprilagodene brzine, odnosno ta greška cini udio od 35 posto u ukupnom broju grešaka vozaca.

- U tih 178 prometnih nesreca 83 sudionika bila su pod utjecajem alkohola. Najcešce greške vozaca mopeda i motocikala bile su brzina, nepoštivanje prednosti prolaska, nekorištenje zaštitne kacige, upravljanje bez položenog vozackog ispita ili pod zabranom, te upravljanje neregistriranim mopedima ili motociklima, rekao je Gianfranco Tromboni iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske.

Tromboni je ujedno najavio i preventivno-represivne mjere prometne policije koje ce biti na snazi od danas do 2. svibnja.

- Analizom stanja sigurnosti prometa na cestama na razini PU istarske i pojedinih postaja utvrdili smo da se za prvomajski praznik dogadaju prometne nesrece s najtežim posljedicama. Prvi svibnja 2007. i 2008. godine dogodile su se ukupno tri prometne nesrece u kojima su smrtno stradale cetiri osobe, teže je ozlijedeno šest, a lakše dvije osobe. U svim prometnim nesrecama greška je bila brzina, rekao je Tromboni.

Po njegovim rijecima u tim nesrecama brzina i vožnja pod utjecajem alkohola najcešce su greške vozaca, pa stoga policija upozorava sve sudionike u prometu na strogo poštivanje propisa.


Podijeli: Facebook Twiter