PointofView - najnovija svjetlosna kreacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od šest mjeseci svakodnevnog rada i istraživanja, pulski umjetnik Marko Bolković i kreativni kolektiv Visualia Group  javnosti predstavljaju svoju najnoviju svjetlosnu kreaciju – PointofView. Riječ je o interaktivnoj svjetlosnoj instalaciji, jedinoj u svijetu čiji dizajn i konstrukciju prate 33 osvijetljena geometrijska objekta, "razbacanih" da tvore riječi LIGHT – DARK i pritom ukazuju na dvije potpuno različite perspektive. Njenu grandioznost ističu još i dimenzije od 3 metara visine i površine od 400 kvadrata.

Snimanje u Pevecu

Ideju i koncept instalacije osmislio je Marko Bolković, a za put od provedbe ideje u djelo pobrinuli su se sami članovi Visualia Group - skupina umjetnika i entuzijasta koji su svo svoje znanje, moć, volju i slobodno vrijeme ulagali u učenje, testiranje, izradu, montažu te proces finalnog postavljanja i snimanja instalacije.

Zahvale idu Igoru Vasiljevu, Zoranu Liculu, Miji Petrić, Matiji Hlatkiju, Saši Idrizovu i Petri Pletikosa. "Također, hvala Vedranu Cateli,  pulskom voditelju trgovačkog centra Pevec koji je ustupio mjesto za snimanje promotivnog videa instalacije", kažu organizatori.

PointofView je njihova najnovija kreacija i do sada najizazovnija, ali svakako i najspektakularnija i bit će premijerno prezentirana od 21. do 23. rujna u Puli povodom petog izdanja Visualia Festivala.

Najbolje od najboljih

Inače, ovogodišnja Visualia donijet će presjek najboljih izvedbi i točaka viđenih u prethodnih pet godina. Tako će brojni posjetitelji moći uživati u programu najboljih 2D i 3D mappinga, pogledati najkreativnije svjetlosne instalacije, uživati u nastupima svjetski poznatih performera. No, tijekom ovogodišnjeg festivala bit će u Puli i novih umjetničkih instalacija domaćih i stranih umjetnika, ali najveće uzbuđenje zasigurno će potaknuti nastupi najpoznatijih britanskih izvođača koji upravo ove godine dolaze po drugi put u Pulu. Ono što svi željno iščekuju je već poznati dinamični nastup Spark! - osvijetljenih Led Drummersa, te onaj energičnog dvojca Lords of Lightning koji stvaraju hipnotizirajući spektakl nastupom borbe dvaju titana gdje na očigled publike obuzdavaju četiri milijuna volti električne energije. Dok struja teče njihovim tijelima, oni bacaju jedan na drugoga pucketave djeliće energije u očaravajućem plesu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter