Pointilizam Adrijane Šuran

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U likovnoj galeriji Galija u Porecu otvorena je izložba likovne umjetnice Adrijane Šuran pod nazivom "Prirodne uzvisine". Izložena su djela nastala u maniri pointilizma.

Šuran je diplomirala slikarstvo i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a zaslužila je izložbu osvojivši prvo mjesto na ex temporeu "Kaštelirske kartuline" koncem kolovoza, a to joj je ujedno trideseto samostalno izlaganje. Dosad je, osim u Hrvatskoj, izlagala u Sloveniji i Italiji. Rijec je o višestruko nagradivanoj autorici, koja je na skupnim izložbama svoje radove izlagala vec dvjestotinjak puta.

- Nisam ocekivala da cu pobijediti na ex temporeu u Kašteliru, a naravno da sam zadovoljna i velika mi je cast što sam osvojila prvo mjesto. Kaštelirština se zadnjih godina ubrzano razvija i osjeti se da im je jako stalo do kulture. Bez kulture sredina ne može napredovati ni u drugim segmentima, rekla nam je Šuran kad smo je posjetili u galeriji. Bila je iznenadena velikom posjecenosti prilikom otvorenja, a sasvim je zadovoljna posjetom i ostalih dana.

- Ideju za ovaj ciklus dobila sam iz okoliša, buduci da se volim rekreirati u prirodi. Zanima me planinarenje i speleologija te sam ovim slikama obuhvatila istarske planinske vrhove. Viši vrhovi predstavljeni su surovim bojama, dok niži brežuljci, naravno, imaju više zelenila. Na neki nacin moji su radovi plod prožimanja inspiracije i rekreacije, prica nam Šuran.

Radi se o njenoj cetvrtoj izložbi u Porecu, a pocetkom iduce godine ocekuje je gostovanje u Trstu. Ne bi li proširila opus u planu ima posjet Alpama, vjerojatno tijekom sljedeceg ljeta.

Izložba ce biti otvorena do 17. prosinca, ponedjeljkom, utorkom, petkom i subotom od 10 do 13 sati i prodajna je. (T. TOROMANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter