POI: Puljanki Mikeli Ristoski bronca u dalju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanka Mikela Ristoski, atletičarka Medulina, osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Za treću medalju Hrvatske u dosadašnjem tijeku igara, nakon srebra Darka Kralja i bronce Mihovila Španje, 23-godišnja Puljanka preskočila je 5,28 metara u 3. pokušaju. To joj je već 18 odličje s velikih natjecanja, svjetskih i europskih smotri na otvorenom i u dvorani, ali ovo svakako ima najveću težinu.

Zlato je bilo nedostižno jer je Poljakinja Karolina Kucharczyk čak u četiri navrata rušila svjetski rekord. Prvo je skočila 5,78, pa 5,80, potom 5,93 metra i na kraju ravno 6 metara. Srebro je osvojila Ruskinja Krestina Žukova skokom od 5,38 metara.

Mikela je u svom premijernom nastupu na paraolimpijskim igrama u prvoj seriji skočila 5,14, potom 5,07 i u 3. seriji 5,28 metara. U 4. je seriji skočila malo slabije - 4,75 metra, u petoj je seriji skočila 5,27 i u posljednjoj, šestoj seriji 5,15. Ovim je uspjehom Mikela postala druga istarska sportašica s invaliditetom koja je osvojila medalju na Paraolimpijskim igrama nakon Jelene Vuković u Ateni. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter