POI: Jelena Vuković peta u bacanju kugle

Jelena Vuković
Jelena Vuković

Hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković osvojila je peto mjesto u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Osvajačica bronce s Igara u Ateni nastupila je s visokom temperaturom i do posljednjeg trenutka je bilo upitno hoće li se uopće pojaviti na bacalištu Olimpijskog stadiona. Na koncu je ostvarila rezultat 7.85 metara ili 683 boda.

"Jedva čekam da legnem u krevet, temperatura me posve iscrpila. Nisam zadovoljna rezultatom, premda peto mjesto nije loše. Spojili su kategorije, pa su prve tri pozicije bile nedostižne", kazala je 37-godišnja Puležanka.

Ovo su bile njezine četvrte paraolimpijske igre nakon Sydneyja, Atene i Pekinga.

"Nekako su mi možda najdomljivije bile igre u Sydneyu. Atena je posebna jer sam tamo osvojila odličje, u Pekingu je bilo nevjerojatno mnoštvo ljudi, a u Londonu me oduševila atmosfera", rekla je bivša svjetska prvakinja u bacanju diska, te brončana u kugli.

Premda je već nekoliko puta razmišljala o prekidu, Jelena je ostavila mogućnost da nastupi i za četiri godine u Rio de Janeiru.

"Svaki put kada prođu POI kažem kako su mi to zadnje igre, no nakon nekoliko mjeseci vrati se želja za natjecanjem. Još sam relativno mlada s obzirom da sam bacačica. Tko zna, možda nastavim i do Rio de Janeira", zaključila je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter