Pohvala pulskom slikaru Dušanu Tataloviću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosudbeno povjerenstvo likovnog natječaja HSK-a 2017. u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler, pregledavši ukupno 286 pristiglih radova iz 24 prijavljene likovne udruge i 22 rada samostalno prijavljenih autora, odabralo je ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica Hrvatskog sabora kulture te radove za 33. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu od 25. listopada do 4. studenog 2017.

Hrvatski sabor kulture u suorganizaciji s Gradskim muzejom Karlovac organizira 33. Susret likovnih stvaralaca koji će biti održan 4. studenog 2017. u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu,

Odlukom Prosudbenog povjerenstva za Izložbu 33. Susreta likovnih stvaralaca odabrano je 106 radova.

Među odabranim radovima umjetnika, ima i radova istarskih umjetnika.

Pulski likovni umjetnik Dušan Tatalović, član Udruženja likovnih i književnih stvaratelja Uliks i udruge MedulinArt dobio je pohvalu za svoj akvarel "Kišni dan".

Uvršteni su i radovi Marise Nikpali Salvadori "Papavero", (keramika na drvu) iz vinkuranske udruge Rotonda, a iz medulinskog MedulinArta djelo Rudolfa Matoševića "Valica" u tehnici akrila.

Nadalje, tu su i radovi članova Društva likovnih stvaratelja Pazin Marka Cerovca "Kaos", ilustracija i Laura Ritosa "Fantazija" (keramika).

Dušan Tatalović, jedan od aktivnijih slikara amatera u Puli, član Udruženja likovnih i književnih stvaralaca Pula (ULIKS-a), MedulinArta i SKUC-a, redovito sudjeluje na samostalnim i skupnim likovnim izložbama u Puli, ali i diljem Istre i Hrvatske (Bale, Rovinj, Poreč, Buje, Split, Karlovac, Križevci) pa i u inozemstvu (Pariz, Beograd…). Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Između ostalih, dobio je nagradu Hrvatskog sabora kulture 2010. godine u Karlovcu, za akvarel "Ribar". Osvojio je i prvo mjesto na slikarskom natjecanju ex tempore Medulin 2011. godine, kao i drugo mjesto 2013. godine u Medulinu, a 2015. drugo mjesto na slikarskoj manifestaciji u Vodnjanu.

- Slikarstvom se bavim cijeli život, posebno intenzivno posljednjih 20 godina, naslikao sam na stotine, možda i tisuće slika, uglavnom ulja i akvarela. Volim raditi u tehnici ulja, ali mislim da sam uspješniji u akvarelu. Akvarel je zahtjevna tehnika koja ne podnosi ispravljanje slike, nastaje u jednom dahu, u jednom sloju, prozirna, blistava. Sve djeluje tako jednostavno, a nije. To je čar akvarela!, rekao je nedavno Tatalović u razgovoru za naš list. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter