Pohod na bakin ormar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aleksandra Dojčinović jedna je od onih dizajnerica koje uživaju naklonost ne samo uskog kruga poznavatelja mode nego i šire publike. Taj je status stekla odjećom koja je u jednakoj mjeri i nosiva i elegantna i kvalitetna, ali i cijenom prilagođena standardu, recimo, zaposlene djevojke.

Uz publiku koja je tako dobro prihvaća, Dojčinović si može priuštiti i poneki podbačaj, kao onaj viđen na pisti ovosezonskog Fashion.hr-a, gdje je predstavila novu kolekciju svog brenda LeiLou.

- Predstoji nam doba ženstvenosti, koja se u modu vraća na velika vrata s obzirom da su trendovi posljednjih godina više naginjali unisex varijanti. Sljedeću sezonu obilježit će fine forme, strukirani krojevi i romantika. U novoj kolekciji i ja sam posegnula za mašnama, ali ovog puta ne u kombinaciji s pastelnim nego baš suprotno, s fluorescentnim tonovima, kako i priliči ljetu, rekla je Aleksandra Dojčinović, napominjući kako "LeiLou djevojka i dalje ostaje pomalo vintage, ali kao modernizirana verzija mlade, neopterećene žene koja uživa u modnim transformacijama i kombiniranju".

Ipak, postoji bitna razlika između mode koja je "pomalo vintage", mode s retro predznakom, stila koji počiva na suvremenoj reinterpretaciji davno minulih trendova - i ulaženja u bakin ormar. Dojčinović, koja je dosad fino dozirala retro elemente, u novoj kolekciji kao da je izgubila pojam o toj razlici pa njezine haljine u zagasitim bojama i kičastim detaljima, s puno tila, čipke, volančića, kragni - izgledaju ne samo retro nego demodirano, na način koji budi pomisao na grozničavi pohod na bakin ormar pun od moljaca izgriženih haljina za maturalne zabave, vjenčanja i sprovode. Najlošiji dojam ostavile su bijele haljine koje su trebale biti romantično prozračne, a zapravo su izgledale kao oprave nabrzinu skrojene od zavjese. (M. HRGOVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter