Pohlepa, siromaštvo i partizanski vestern

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Motovun Film Festival, uz vec najavljeni glavni program koji ukljucuje medunarodnu i regionalnu konkurenciju i novi finski film, u ovogodišnjem izdanju prireduje i dodatne filmske programe koji ce se odvijati svakog dana tijekom trajanja festivala. Rijec je o dva kinotecna ciklusa ispunjena antologijskim naslovima, a donose price o pohlepi i siromaštvu te partizanske vesterne.

Price o pohlepi i siromaštvu ukljucuju sedam razlicitih uradaka s istom tematskom poveznicom: "Pohlepu" Ericha von Stroheima; "Zlatnu groznicu" Charlieja Chaplina; "Zemlju bez kruha" Luisa Bunuela; "Cudo u Milanu" Vittorija de Sice; "Stari, imaš sitnoga?" Philippa Morea; "Od 3 do 22" Krešimira Golika i "Wall Street" Olivera Stonea.

U programu partizanskih filmova koji je naslovljen "Das ist Walter", a koji ce zakljucivati svaku festivalsku vecer, su: "Dvostruki obruc" Nikole Tanhofera; "Kapetan Leši" Živorada Mitrovica; "Most" i "Walter brani Sarajevo" Hajrudina Krvavca te "Partizanski film" Igora Stoimenova.

Iz Motovun Film Festivala, izuzev ovih novosti, najavljuju da ce desetak filmova s ovogodišnjeg festivala biti prikazano na reviji "Motovun u Zagrebu" koja ce se održati od 1. do 6. kolovoza u zagrebackom Movieplexu. Izmedu ostalih, publika ce imati prilike gledati: "Akvarij" Andree Arnold; "Gigante" Adriana Binieza; "Mala vojnikinja" Annette K. Olesen te "Stablo limuna" Erana Riklisa. Na nedavni natjecaj za žiri, koji ce u programu MFF-a ocjenjivati filmove na temu ljudskih prava, pristiglo je više od 50 prijava, a izabrani su Jelena Dvoržak, Mirta Jušic Dovoda i Zagorka Golec.


Podijeli: Facebook Twiter