Pohani maslac?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Inspiracije za pripremu nezdrave i kaloricne hrane nikome ne nedostaje, no Abel Gonzales Jr., tzv. "kralj pohanac uspio je nadmašiti sam sebe. Svake godine na državnom sajmu u Dallasu domišljati kuhari iz cijelog Teksasa natjecu se u osmišljavanju najukusnijeg (neki bi rekli najmasnijeg) jela. Ove godine pobjedu bi mogao odnijeti "kralj pohanac" Abel Gonzales Jr., koji je uspio osmisliti kako cistu mast uciniti još kaloricnijom i nezdravijom.

Ovaj 39-godišnjak pobjedivao je na prijašnjim natjecanjima sa svojim pohanim delicijama, poput teksaškog pohanog tijesta za kolace, prženog sendvica od kikiriki-maslaca, džema i banane te pržene cole. Sada se natjece s prženim maslacem. Kako kaže Gonzales: ''Maslac sam po sebi nema dobar okus. Nitko ne uzme samo komad maslaca i pojede ga. To je odvratno.''

Gonzales svoje megamasne kuglice maslaca radi tako da 100 posto cisti maslac tuce dok ne postane pjenast i onda ga smrzne. Zatim maslac umota u tijesto od maslaca i onda sve to ubaci u vrelo ulje. Iako se radi o kolesterolskim bombama, mnogi su kuglice iskušali i za njih imaju samo rijeci hvale.
''Imaju okus kao vruca rolica maslaca. Odlicne su'', kaže Sue Gooding, glasnogovornica sajma.


Podijeli: Facebook Twiter