Pogriješio sam što sam bio preblag prema igračima

MANDAT JE UVIJEK NA RASPOLAGANJU - Robert Rubčić (M. ANGELINI)
MANDAT JE UVIJEK NA RASPOLAGANJU - Robert Rubčić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 zaključili su prvi dio sezone na osmoj poziciji na ljestvici, s istim brojem bodova kao pretposljednji Osijek kojem u prvom proljetnom kolu odlaze u goste. Najava borbe za Europu rasplinula se tijekom jeseni kao balon od sapunice i pred "zeleno-žutima" je 20 dana odmora tijekom kojih prvenstveno trebaju odmoriti glave i onda pod novim kormilarom, trećim u ovoj sezoni, pokušati izbjeći još jednu grčevitu borbu za ostankom u elitnom hrvatskom razredu. Robert Rubčić svoju je epizodu na klupi zaključio domaćim porazom od Hajduka na kojem je njegova momčad pokazala lice koje smo već nekoliko puta mogli vidjeti ove jeseni. Rano primljeni pogoci u prvom i drugom dijelu, dok na drugoj strani "zeleno-žuti" praktički nisu uputili udarac na gostujući gol i kao epilog takvog scenarija stiglo je još jedno razočaranje za pulske navijače, koji su u nikad manjem broju došli pogledati dvoboj svojih ljubimaca i splitskih "bilih".

Preuzeo odgovornost

- Ne može se reći da igrači nisu pokušavali, trudili se, ali jednostavno nije išlo. Ako želimo nešto napraviti protiv momčadi kao što je Hajduk, trebamo svi biti raspoloženi, a kad četvorica ili petorica igrača nisu na željenom nivou, onda je normalno da ne možemo doći niti u priliku da zaprijetimo protivniku - rekao je Robert Rubčić, sada već bivši trener Istre 1961. - U defenzivi smo bili previše spori, dok smo u obrani odigrali komotno i nonšalantno. Ta komocija se najbolje mogla vidjeti kad su nam igrači Hajduka u našem kaznenom prostoru odigrali pet-šest pasova. Uz jednu takvu igru, teško je napraviti nešto više i jedino što mogu reći je kako je dobro da je kraj polusezone, da je stigla pauza u kojoj trebamo dosta toga riješiti. Ovako u hodu teško je bilo mijenjati neke stvari i jednostavno su nam se slagale utakmica za utakmicom na kojima nismo bili na visini zadatka. To je pogotovo bilo izraženo kad smo igrali na "Drosini" i taj pritisak pred domaćom publikom, koji se stvorio ne znam iz kojeg razloga, doveo je do toga da moji igrači nisu bili pravi.

Nogometaši Istre 1961 duže već vrijeme nisu bili pravi, a kad je Rubčić postao svjestan da na tom planu ne može ništa promijeniti, najavio je ostavku koja je zaživjela u trenutku kad je sudac Vučkov označio kraj utakmice s Hajdukom.

- Kad sam preuzeo momčad rekao sam da preuzimam i odgovornost i od toga ne bježim. Brzo sam uvidio da to nije to, da se tu ne može puno toga promijeniti i da ne mogu kontrolirati momčad te sam zato još puno ranije želio otići s trenerske pozicije. Itekako sam razočaran tim odlaskom s klupe, žao mi je jer se u budućnosti prvenstveno vidim kao trener, a ne na nekoj drugoj funkciji i ta odluka mi nimalo nije draga, ali znam da je u ovoj situaciji jedino rješenje - istaknuo je Rubčić. - Pogriješio sam što sam bio preblag prema igračima. Morao sam puno čvršće i oštrije reagirati u nekim trenucima, pogotovo na samom početku, kad su se dogodili određeni ekscesi trebao sam potjerati nekog igrača, maknuti ga iz momčadi, ali nisam želio dolijevati ulje na vatru i tako sam stvorio još veći problem. Za ovaj loš rezultat ne krivim niti probleme s financijama, niti uvjete za rad koji su bili loši, nego upravo činjenicu da sam se od samog početka pogrešno postavio prema igračima. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter