Pogoršava se stanje u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za sav promet zatvoreni su Krcki most, autocesta A1 izmedu cvorova Sveti Rok - Posedarje, autocesta A6 Rijeka- Zagreb izmedu cvorova Delnice i Kikovica, državna cesta Maslenica- Zaton Obrovacki i Jadranska magistrala od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene.

Zatvorene su i državne ceste Ceveljuša - Karamatici, Dobroselo - Mazin, Šmrika - Križišce i Canak - Janjacka Kosa, javio je Hrvatski autoklub u 17,30 sati. Samo osobna vozila smiju voziti Paškim mostom, Jadranskom magistralom od Bakra do Novog Vinodolskog, državnom cestom Gospic - Karlobag, na Obrovac - Gracac i županijskom cestom Bjelopolje - Donji Lapac.

Zimski su uvjeti te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljace s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu na državnim cestama cestama u Lici, Gorskom kotaru, i dijelu Dalmacije.

Zbog izuzetno loših uvjeta vožnje, snijega na kolniku, snježnih nanosa i poledice, HAK upozorava vozace teretnih vozila koji voze prema jugu zemlje i dalje prema Bosni i Hercegovini da su zatvorene ceste prema Imotskom, Vrgorcu i Plocama kao i granicni prijelazi Metkovic, Gabela Polje, Mali Prolog, Vinjani Donji i Vinjani Gornji.

Na granicnim prijelazima za osobna vozila nema dužih cekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen, Brestova - Porozina, Jablanac - Mišnjak, Valbiska - Merag, Valbiska - Lopar i katamaranske linije na rijeckom, zadarskom podrucju i splitskom podrucju.

 


Podijeli: Facebook Twiter